Skip to content

Wat is sociaal ondernemen

Sociaal ondernemen is ondernemen met maatschappelijke meerwaarde. U zet mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in op hun mogelijkheden en talenten.

Sociaal ondernemen kan op verschillende manieren en wij ondersteunen u op maat. Zo kunt u voor uw werknemer bijvoorbeeld begeleiding krijgen op de werkvloer (jobcoaching), iemand tijdelijk met behoud van uitkering op proef in dienst nemen (proefplaatsing) of eenvoudige taken binnen uw organisatie bundelen voor een medewerker met een arbeidsbeperking (inclusieve arbeidsanalyse). Wij adviseren u graag over deze en andere regelingen en over mogelijke financiële voordelen.

De mogelijkheden

Neemt u een medewerker in dienst met een afstand tot de arbeidsmarkt? Dan bent u bezig met sociaal ondernemen. Sociaal ondernemen is goed voor u én voor de maatschappij.

Daarom kunt u als sociaal ondernemer rekenen op ondersteuning en aantrekkelijke subsidies en regelingen. Sociaal ondernemen betaalt zich ook uit in een goede sfeer op de werkvloer en een goed imago van uw organisatie. Maar bovenal lost u er uw personeelsbehoefte mee op!

Wilt u sociaal ondernemen? Dan zijn wij u graag van dienst met advies en (kosteloze) werving en selectie.

De Participatiewet vraagt van bedrijven om meer mensen met een arbeidsbeperking aan te nemen. Daar staan financiële voordelen tegenover. U kunt daarvan profiteren. Heeft u zelf een kandidaat op het oog? Met de subsidiecalculator berekent u in een handomdraai voor welke (financiële) mogelijkheden u in aanmerking komt.

Back To Top