Skip to content

Dinsdag 27 oktober 2015 heeft de gemeente Koggenland het MVO Noord-Holland Noord Proud Partner keurmerk ontvangen. Koggenland laat hiermee haar maatschappelijke betrokkenheid als werkgever in Noord-Holland Noord zien. Wethouder Caroline van de Pol ontving het keurmerk uit handen van Marjolijn Dölle van WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord.

Wethouder Caroline van de Pol: “Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een taak van ons allemaal, van bedrijfsleven én overheid. Ik ben trots dat de gemeente Koggenland ‘proud partner’ van MVO Noord-Holland Noord is. Apetrots zelfs. Als wethouder maak ik van nabij mee dat het niet hebben van werk een enorme weerslag kan hebben op het dagelijks leven. Een weerslag op het ritme van de dag, op de sociale contacten, op het zelfvertrouwen en natuurlijk ook op het inkomen. De beste hulp die we iemand zonder werk kunnen bieden is hulp om een baan te vinden. En ja, hoe verder de afstand tot de arbeidsmarkt – door welke beperking dan ook – hoe meer hulp er nodig is.”

Algemeen directeur van WerkgeversServicepunt Marjolijn Dölle: “Het is geweldig dat voor het eerst een overheidsinstantie in deze regio het MVO-schildje krijgt. Daarmee laat de gemeente Koggenland een goed voorbeeld zien.”

Van links naar rechts Marjolijn Dölle (algemeen directeur WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord), Caroline van de Pol (wethouder gemeente Koggenland) en Answerd Beuker (gemeentesecretaris gemeente Koggenland).

MVO is voor iedereen haalbaar

Koggenland besteedt onder meer het groenonderhoud, de postbezorging en de schoonmaakwerkzaamheden op het gemeentehuis uit aan de medewerkers van WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord. Hun werkzaamheden staan gelijk aan 5% van het totaal aantal medewerkers van de gemeente. Van de Pol: “Dit is natuurlijk veel en niet voor elk bedrijf realistisch. Maar MVO is wél voor iedereen haalbaar. Behalve het bieden van een baan hebben ondernemers meer mogelijkheden om maatschappelijk verantwoord te ondernemen, zoals een inpakklus of beschikbaar zijn voor een sollicitatietraining. Ik hoop als Proud Partner deze trots te kunnen overdragen aan het bedrijfsleven in Koggenland en daag onze ondernemers dan ook uit om aan te haken! Wie volgt?”

Van de Pol vervolgt: “De rijksoverheid ‘dreigt’ met een quotum voor het in dienst nemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ik ben absoluut geen voorstander van zo’n quotum, maar meen dat we wel met elkaar onze verantwoordelijkheid moeten nemen.” Dölle vult daarop aan: “De quotumwet zou inderdaad niet nodig moeten zijn. WerkgeversServicepunt bouwt met het MVO-label aan een cultuur dat het heel normaal is om diversiteit in je personeelsbeleid te hebben.”

www.koggenland.nl

Back To Top