Skip to content

John Koomen Tuinen ontving donderdag 29 juni het MVO Noord-Holland Noord Proud Partner keurmerkschildje. Olympisch kampioen snowboarden Nicolien Sauerbreij had de eer om deze aan hem te overhandigen. John Koomen ontving de prijs, omdat hij zijn nek uitsteekt voor nieuwkomers en ze een kans biedt op de Nederlandse arbeidsmarkt. Meer dan 16% van zijn personeelsbestand heeft hij op deze wijze ingevuld.

Het initiatief van John Koomen om vluchtelingen een kans te bieden ontpopte zich afgelopen februari. De eerste stap was het plan te delen met de collega’s, want John vond het belangrijk dat ook zij hierachter stonden. Dit bleek het geval. Via Vluchtelingewerk kwam het bedrijf bij WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord terecht. Na een zorgvuldige selectie en korte inwerkperiode hebben 5 nieuwkomers momenteel een betaalde baan. Daarnaast volgen zij in de avonduren een taaltraining bij Fiolet. De opgedane taalkennis kunnen ze vervolgens overdags weer in praktijk brengen, omdat ze 1-op-1 gekoppeld zijn aan een Nederlandstalige ‘buddy-collega’.

John Koomen op zijn website: “Ik houd van tuinen waarin mensen zich prettig voelen. Noem het eerlijke tuinen, zonder overdaad of kitsch. Maar ieder mens voelt zich prettig in een andere omgeving. Daarom staan de wensen van onze klanten in al onze ontwerpen centraal. In combinatie met de omgeving of de architectuur van een gebouw zoeken we het contact met de natuur. Op die manier wil ik, samen met mijn team, klanten iets teruggeven wat die mogelijk zijn kwijtgeraakt: het samenspel tussen cultuur en natuur. Misschien zie ik dat wel als mijn roeping.” Zijn initiatief om nieuwkomers een kans te bieden sluit hier naadloos op aan: “Wij werken graag met deze mensen, omdat ze gemotiveerd zijn om hun handen uit de mouwen te steken en wij ze graag een ‘nieuwe’ kans willen geven!”

Meer informatie

Website John Koomen Tuinen

Back To Top