Skip to content

Naast dat je echt op ze kunt bouwen is de sfeer op de werkvloer een stuk leuker sinds Carlo en Karelson bij ons in dienst zijn. Er wordt in ieder geval een stuk meer gelachen.

Alcomex produceert hoogwaardige stalen veren voor technische toepassingen die over de hele wereld gedistribueerd worden. Naast vestigingen in Tsjechië, Polen en India zit het hoofdkantoor in Opmeer, waar Jolanda Houterman onder andere verantwoordelijk is voor personeelszaken.

‘Veel taken hier zijn vrij routinematig en waar de meeste mensen dit saai zouden vinden is deze routine voor mensen met bijvoorbeeld een scholingsbelemmering juist heel prettig. Dit geldt voor zowel Karelson die bij ons aan de machine staat, als Carlo, die de veren klaar maakt voor expeditie en op de heftruck rijdt. Het duurt misschien iets langer, maar als ze hun werkzaamheden eenmaal onder de knie hebben doen ze het ontzettend goed en met enorm veel plezier en toewijding.

Deze jongens zijn bij ons terecht gekomen via ‘So What’. Een samenwerking tussen de Praktijkschool Noord-Holland Noord en gemeenten, dus ook het WerkgeversServicepunt, om meer jongeren naar een opleiding of werk te begeleiden. Naast dat je echt op ze kunt bouwen is de sfeer op de werkvloer er enorm op vooruit gegaan sinds Carlo en Karelson bij ons in dienst zijn. Er wordt in ieder geval een stuk meer gelachen.”

Back To Top