Skip to content

Daniël is absoluut een van onze meest trotse, trouwste en meest betrokken medewerkers. Hij gaat echt voor ons door het vuur.

Carlien van der Vlugt is werkzaam als manager bij ColorNed, GevelNed en Recystel, alledrie onderdeel van het familiebedrijf dat haar ouders vijftig jaar geleden zijn begonnen. De oorsprong van het bedrijf ligt in de verkoop van verf en behang, maar in de loop van de jaren is het zich gaan specialiseren in kunststof kozijnen. De fabricage van deze kozijnen vindt plaats in Zwaag, waar ColorNed de kozijnen die door GevelNed en Recystel of collega-bedrijven worden gemaakt ‘ommantelt’ met een laag kleurfolie.

Het bedrijf geeft al zo’n twintig jaar jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om werkervaring op te doen. Dit begon ooit vanuit een samenwerking met de lokale praktijkschool. Tegenwoordig is een op de vijf medewerkers bij ColorNed een Wajonger. Zo ook Daniel Valk.

‘Daniël begon hier zo’n acht jaar geleden als stagiair en het begin was niet bepaald makkelijk.’ lacht Carlien, ‘Je merkt bij meer van deze jongens dat ze bepaalde werknemersvaardigheden echt nog moeten leren. Netjes op tijd komen bijvoorbeeld. Maar we zagen al wel snel een hoop potentie bij hem. Daniel is echt het type ‘ruwe bolster, blanke pit.’ Het duurde misschien even voordat hij zijn plekje gevonden had, maar hij staat inmiddels op de brug in onze expeditie en dit is voor hem echt zijn droombaan. Hij is absoluut een van onze meest trotse, trouwste en meest betrokken medewerkers. Daniel gaat echt voor ons door het vuur.’

Back To Top