Skip to content

“Via het Werkgeversservicepunt ben ik terecht gekomen bij het Jongerenloket, dit bleek voor ons een uitkomst als het gaat om het werven van jong talent.”

Egmond Plastic BV uit Alkmaar is wereldwijd toonaangevend als het gaat om de productie van hoogwaardige kunststof onderdelen. Het bedrijf levert onder andere aan de vliegtuigindustrie.

Via het WSP-NHN kwam HR-Manager Rian van der Weiden terecht bij het Jongerenloket. “Dit bleek voor ons een uitkomst als het gaat om het werven van jong talent en heeft onze absolute voorkeur boven het werken met een uitzendbureau. Met name omdat we werknemers die op deze manier binnen komen veel beter kunnen binden aan onze organisatie en ze zelf kunnen ‘kneden’. Zo bieden we opleidingen aan om ze klaar te stomen voor specifieke functies.

Veel jongens komen hier binnen vanuit een uitzichtloze situatie. Ze hebben flinke schulden bijvoorbeeld of missen de meest eenvoudige werknemersvaardigheden, maar willen eigenlijk enorm graag. Vaak zie je dat ze na verloop van tijd makkelijk meer verantwoordelijkheid aankunnen. Zoals Nino, die begon op het interne transport, maar gaat inmiddels ook buiten de deur zelfstandig met de vrachtwagen op pad.”

Back To Top