Skip to content

We groeien als kool!

John Steenbeek is de drijvende kracht achter frsh.nl. Samen met zijn team van acht leermeesters en consulenten leidt hij vanuit drie praktijkscholen in Noord-Holland Noord mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op tot kok of gastheer/gastvrouw. Veelal zijn dit mensen met een bijstandsuitkering die bijna geen opleiding en weinig werkervaring hebben. ‘Per kwartaal hebben we op elke locatie plek voor tien mensen.

Het traject bestaat uit een opleiding van drie maanden, die bekroond wordt met een erkend MBO 1 of 2 diploma. Vervolgens verzorgen wij een stage bij een horecabedrijf in de omgeving. WSP is een belangrijke partner voor ons bij het vinden van deze stageplekken. In maar liefst 70 procent van de gevallen bevalt dit zo goed dat die stage vervolgens wordt omgezet in een halfjaarcontract en gedurende die periode begeleiden we onze leerlingen ook nog door middel van voortgangsgesprekken en coaching.

Het is erg leuk om te zien hoeveel mensen bij ons echt hun roeping vinden. Eén ding hebben ze namelijk allemaal gemeen. Ze zijn ontzettend gedreven en willen dolgraag aan het werk. Binnen een jaar hebben we nu drie locaties geopend in Noord-Holland Noord. We willen ons concept nu ook graag uitrollen in andere regio’s om daar mensen deze kans te geven en zijn bovendien bezig een horeca flexpool op te zetten. Kortom, we groeien als kool!’

Back To Top