Skip to content

Ik vind het gewoon leuk om mensen te helpen

Groencombinatie Ruisendaal bestaat sinds 1960 en is een echt familiebedrijf uit Ankeveen. De huidige eigenaar, Andre Ruisendaal (50), werkt er al sinds zijn twintigste. ‘Eerst in dienst van mijn vader en daarna hebben mijn broer en ik het stokje overgenomen. Mijn broer is er inmiddels uitgestapt, dus nu doe ik het alweer een aantal jaren alleen. Als hoveniersbedrijf verzorgen we de aanleg en het onderhoud van tuinen bij particulieren, bedrijven en instellingen in Het Gooi. Ik heb zo’n tien medewerkers in dienst en mijn vrouw zit ook op kantoor. Zij doet de administratie.

Tien jaar geleden heb ik al iemand aangenomen met een Wajong-uitkering. Melvin was toen zestien jaar oud. Sindsdien heb ik hem geholpen om zijn diploma en zijn rijbewijs te halen en afgelopen jaar heeft hij ons na tien jaar verlaten, omdat hij eens wat anders wilde. Toen besloot ik meteen om weer iemand die kans te geven. Ik vind het gewoon leuk om mensen te helpen. Als dat goed uitpakt en je ziet zo iemand opbloeien, dan krijg je daar zelf ook een hoop energie en voldoening van.

Sinds april heeft Leroy (23) de plek van Melvin overgenomen. Na zijn proeftijd van twee maanden heb ik hem een halfjaarcontract gegeven. Ook hij gaat zijn rijbewijs halen en ik heb hem gezegd dat als hij wil blijven, hij ook naar school moet. Leroy is een goede jongen, die misschien ooit een keer een verkeerde afslag heeft genomen, maar nu echt iets van zijn leven wil maken, dat merk je aan alles!’

mannen in werkplaats
Back To Top