Skip to content

Als je als werkgever iemand als Maarten in je ploeg hebt dan wordt werk gewoon leuk.

Natuurlijke Zaken is de zakelijke dienstverlener van Stichting Landschap Noord-Holland en houdt zich bezig met ecologisch groenbeheer. “We hebben een vaste kern van uitvoerders en alle medewerkers daaromheen zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Het is voor ons vrij logisch dat we ons niet alleen inzetten voor de natuur, maar ook voor de mens”, vertelt Saskia van Breugel. “Ik ben zo’n vier jaar geleden aangetrokken om onze leer-werktrajecten te begeleiden en coördineren. In maximaal 23 maanden proberen wij Wajongers met verschillende achtergronden door middel van cursussen en het opdoen van werkervaring klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. Door buiten te werken, lekker in het groen, laten we zien dat werk leuk is. Je ziet ze binnen de kortste keren ‘opbloeien’.

Maarten bijvoorbeeld had een scooterongeluk gehad waardoor hij hersenletsel heeft opgelopen. In zijn eerdere werk kon hij niet meer voldoende meekomen. Bij ons heeft hij in die 23 maanden zijn structuur en ritme weer terug gekregen en zijn belastbaarheid opgebouwd. Nu heeft hij een goede voltijdbaan bij een bedrijf dat de bedrading van aanhangers verzorgt.”

Back To Top