Skip to content

Niels moest even wennen, maar hij werkt nu bijna een jaar bij ons in de werkplaats.

De geschiedenis van Logistiekcentrum Stad Alkmaar BV gaat terug tot maar liefst 1878, toen schepen nog een efficiëntere manier van transporteren waren dan wagens en rijtuigen. De “Stad Alkmaar”, waaraan het bedrijf zijn naam dankt, was toen actief als beurtvaartschiptussen Amsterdam en de stad Alkmaar.

Het familiebedrijf bestaat nog steeds, maar sindsdien is er natuurlijk veel veranderd. Al het transport vindt nu plaats over de weg met een wagenpark van zo’n dertig voertuigen. ‘Stad Alkmaar is een oud bedrijf, maar we lopen voorop als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen.’ zegt Paul Drommel, P&O.

Zo hebben we op het vlak van duurzaamheid afgelopen jaar als een van de weinige bedrijven in Nederland onze tweede Lean and Green Star in ontvangst mogen nemen. Ook proberen we binnen het bedrijf al zo’n tien jaar lang een werkplek in te laten vullen door iemand met een arbeidsbeperking. Dat is niet altijd even makkelijk, maar soms stijgt zo iemand boven zichzelf uit. Zo hadden we een jongeman met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst die na twee jaar bij ons zo opgebloeid was dat hij als volwaardige partner bij zijn vader in het bedrijf is gaan werken. Zo’n succesverhaal geeft enorm veel energie. Ook Niels moest even wennen, maar hij werkt nu bijna een jaar bij ons in de werkplaats. Hij doet het ontzettend goed en hij werkt met heel veel plezier!!’

loods
Back To Top