Skip to content

Hij heeft eerst twee maanden op proef meegewerkt op het gemeentehuis van Heiloo en dat ging heel goed.

Nadat hij zijn aandelen in een educatieve uitgeverij had verkocht begon Edwin Teljeur Stichting Meo. ‘Het woord ‘stichting’ werkt soms een beetje misleidend.’ Zegt Edwin. ‘Ik ben ooit onder die naam begonnen omdat ik vooral werk wilde doen voor non-profit organisaties. Inmiddels zijn we een volwaardig communicatiebureau dat gewoon deelneemt aan het economisch verkeer en in niets onderdoet voor onze concurrenten. We krijgen ook geen subsidie.

Het enige verschil is dat we bij het werven van nieuwe medewerkers altijd de absolute voorkeur geven aan mensen met een arbeidshandicap. We hebben zo’n 21 mensen in dienst, waarvan ongeveer de helft een arbeidsbeperking heeft en we hebben nog zo’n 35 Wajongers die via het UWV een traject bij ons volgen. Deze handicaps zijn heel uiteenlopend, sommige lichamelijk, andere geestelijk. Wat deze medewerkers echter allemaal gemeen hebben is een enorme gedrevenheid. Joshua heeft dat ook. Hij is autistisch en kwam zo’n twee jaar geleden bij ons binnen via het UWV. Hij is een echte ambachtsman. Misschien niet de meest creatieve van het stel, maar meer een diesel. Als je hem inzet op een klus met een duidelijke briefing, maakt hij er onvermoeibaar en heel systematisch echt iets fantastisch van.

Ik ervaar het werken met deze mensen echt als een feest. De vanzelfsprekendheid waarmee medewerkers binnen reguliere bedrijven hun werk zien geldt voor hen niet. Ik ken geen grotere voldoening dan wanneer ik als werkgever zo iemand zijn eerste vaste contract mag aanbieden.

banner meo
Back To Top