Skip to content

Qua inzet is Gijs echt een voorbeeld voor iedereen. Hij komt buiten zijn werkdagen om ook op zaterdag nog om extra uren te maken!

Autobedrijf Alewijn Ott verkoopt al veertig jaar tweedehands auto’s. ‘Standaard hebben we zo’n 250 occasions te koop staan, waarvan er elke week zo’n dertig een nieuwe eigenaar vinden. Dit betekent ook dat er elke week zo’n dertig nieuwe wagens worden aangekocht,’ vertelt bedrijfsleider Richard Post. ‘Al die auto’s moeten er in de showroom natuurlijk tiptop uitzien.

In het verleden besteedden we dat uit aan bedrijven in de omgeving en hadden we enorm hoge poetskosten. Hier wilden we graag wat op besparen. Nu hadden we al een jongen in dienst met een arbeidsbeperking, Dennis, waar we ontzettend tevreden over zijn. Toen dachten we, waarom kijken we niet of we voor het poetsen nog meer van dat soort toppers kunnen vinden. Via het WSP hebben we toen een paar jongens op proef gehad, want ze moeten natuurlijk wel in je team passen. De derde die langskwam was Gijs en dat klikte meteen.

Gijs heeft een leerprobleem en had al twee jaar moeite om werk te vinden, maar bij ons voelde hij zich snel thuis. Hij werkt erg hard, is nauwkeurig en heeft een goed gevoel voor humor. Qua inzet is die jongen echt een voorbeeld voor iedereen. Hij komt buiten zijn werkdagen om ook op zaterdag nog om extra uren te maken! Het beviel zo goed dat we sinds kort nog een jongen met een scholingsachterstand als poetser hebben aangenomen.’

Back To Top