Skip to content

Ze was zo enthousiast, leergierig en gemotiveerd dat we zijn gaan kijken naar een goede vorm waardoor ze toch aan het werk kon.

Anoeska Mosch geeft vanuit HR leiding aan het Project Participatie van de gemeente Alkmaar: “Bovenop de verplichtingen die voortkomen uit de Participatiewet heeft de gemeente een eigen ambitie geformuleerd die iets breder is. Los van het landelijke quotum hebben we ons tot doel gesteld om eind dit jaar minimaal tien en in 2020 in totaal twintig mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te hebben.

We zijn eind 2016 actief begonnen met werven, en nu, een half jaar later, zitten we al aan die tien medewerkers. Ik ben blij verrast door de hoge kwaliteit van de kandidaten die vanuit de kaartenbakken van bijvoorbeeld het WSP bij ons aankomen en die, onnodig dus blijkbaar, al langere tijd aan de zijlijn staan. Een van de plekken waarop we graag iemand uit de doelgroep een kans wilden geven was als gastvrouw in de publieke hal. Daar hadden we in no time een stuk of acht kandidaten voor. Manon zat daar in eerste instantie niet bij, omdat ik twijfelde of ze het fysiek wel aankon. Ze heeft Fibromyalgie, dat is een reumatische aandoening, en is dus minder belastbaar.

Wat zo leuk is aan Manon is dat ze me toen meteen uit eigen initiatief heeft opgebeld om uit te leggen waarom deze functie haar echt op het lijf geschreven is. Ze was zo enthousiast, leergierig en gemotiveerd dat we zijn gaan kijken naar een goede vorm waardoor ze toch aan het werk kon. We hebben de functie nu opgedeeld, waardoor ze meer tijd heeft om na een dag werken uit te rusten en te herstellen en dat gaat enorm goed. Ze ‘stuitert’ echt door de ontvangsthal als een balletje positieve energie!”

gemeente alkmaar
Back To Top