Skip to content

Ze bleek een MBO-opleiding tot bloemschikken te hebben gevolgd en had dus al veel kennis in huis die erg goed van pas komt op onze afdeling

Al een jaar of tien werkt Intratuin Heerhugowaard op verschillende niveaus met mensen die wat verder van de arbeidsmarkt afstaan. Inmiddels maakt die groep zo’n tien procent uit van het totale personeelsbestand. Het bevordert de sociale cohesie op de werkvloer mede doordat iedereen binnen de organisatie betrokken is bij het stukje extra zorg dat deze mensen nodig hebben. Per afdeling worden deze medewerkers begeleid door een afdelingshoofd.

Annet van Slunter is dat voor de afdeling kamerplanten en potterie: “Merrelin zat al vier jaar thuis met een burn-out toen ze via het WSP in maart 2015 bij ons kwam kijken. Ze bleek een MBO-opleiding tot bloemschikken te hebben gevolgd en had dus al veel kennis in huis die erg goed van pas komt op onze afdeling. Ze begon met twee uurtjes en werkt inmiddels achttien uur per week volwaardig mee. Het was leuk om te zien hoe ze langzaamaan haar zelfvertrouwen weer terugkreeg. Merrelin is ontzettend vrolijk en goed in haar werk, maar twijfelde vooral aan zichzelf. Ik heb haar altijd veel vrijheid gegeven en geduld gehad en dat werd in haar geval meer dan beloond. Ze heeft in de tussentijd zelfs een opleiding gevolgd en coacht nu zelf mensen met overspanningsklachten met hulp van paarden. Ik heb het gevoel dat ze zichzelf sinds ze hier werkt veel beter heeft leren kennen en ze is een door iedereen gewaardeerde collega.”

intratuin
Back To Top