Skip to content

Wethouder van o.a. Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de Gemeente Hoorn, mevrouw Judith de Jong, bracht donderdag 10 november jl. een bezoek aan Haprotech Lasopleidingen te Velsen Noord.

De wethouder kwam het succes van het nieuwkomersproject van Haprotech Lasopleidingen in samenwerking met WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord met eigen ogen aanschouwen. Onder haar toeziend oog ondertekenden Raymond Brand, manager Opleiding en Consultancy, van Haprotech Lasopleidingen en Robert Smulders, Arbeidscoach van WerkgeversServicepunt, een convenant met betrekking tot duurzaam Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

In dit MVO convenant staat opgesteld dat beide organisaties de intentie hebben mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan duurzaam werk te helpen. Tot nu toe is de samenwerking tussen de twee instellingen een groot succes. Van de eerste twintig kandidaten in dit leer-werktraject is 70% procent via Haprotech Technisch Uitzendbureau, hetzij langdurig, het zij voor vast, aan het werk. Van de acht vluchtelingen uit het zogenoemde “Nieuwkomersproject” beginnen in december vier man als lasser in de luxe jachtbouw en één kandidaat zal volgende week bij een luchtzuiveringsbedrijf aan de slag gaan. Deze lassers zijn in twee tot vier maanden tijd opgeleid tot ‘niveau 3’ lasser en hebben op zijn minst één certificering op zak. Wethouder De Jong is behoorlijk onder de indruk van dit traject. “Dit is een goed voorbeeld van hoe wij het graag zien. Het is de perfecte samenwerking met enerzijds de mensen voor wie een dergelijk project bedoeld is en anderzijds de opleider Haprotech Lasopleidingen met WerkgeversServicepunt als bemiddelaar” stelt de wethouder enthousiast. “Geen korte dienstverbanden maar duurzame uitstroom naar de arbeidsmarkt. Het hebben van een gezamenlijk doel: toekomstperspectief bieden aan juist diegene met een afstand tot de arbeidsmarkt”. Mocht uit deze samenwerking een vooraf vastgesteld percentage een baan vinden zal Haprotech Lasopleidingen de status Proud Partner van WerkgeversServicepunt  verkrijgen.

Meer informatie

Website Haprotech

Back To Top