Skip to content

Hij heeft eerst twee maanden op proef meegewerkt op het gemeentehuis van Heiloo en dat ging heel goed.

Anja Lauritsen werkt al zo’n veertig jaar voor Schoonmaakbedrijf Victoria. Ze is op jonge leeftijd als schoonmaakster begonnen en heeft alle lagen van het bedrijf wel gezien. ‘Ik werk nu als rayonmanager. In deze functie heb ik veel contact met de mensen op de werkvloer en dat vind ik het allerleukst. Zij doen toch het uiteindelijke werk voor ons. Victoria heeft veel verschillende klanten; van kantoren en scholen tot theaters en hotels, maar ook zorginstellingen, zoals de GGZ NHN.

In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemerschap zijn we toen samen gaan kijken of we geen plek hadden voor iemand die bij hen onder behandeling is. Jounos deed al wat schoonmaakklusjes bij de GGZ en had aangegeven heel graag betaald werk te willen. Hij heeft eerst twee maanden op proef meegewerkt op het gemeentehuis van Heiloo en dat ging heel goed. Daarna heeft hij een contract gekregen en is nu vast onderdeel van het team.

Toen hij bij ons kwam was hij heel gesloten, hij durfde je amper aan te kijken. Ik vond het ook moeilijk om te bepalen of hij het wel leuk vond. Maar nu hij hier bijna een half jaar werkt zien we hem helemaal opleven. Hij heeft het gevoel dat hij weer meedoet. Hij kletst, lacht, maakt zelfs grapjes, is enorm trots op zijn werk en is bijna altijd twintig minuten voor hij moet beginnen al aanwezig, omdat hij er zo’n zin in heeft. Dat is erg leuk en motiverend om te zien!’

Back To Top