Skip to content

Djarno? Daar wil ik er zo nog tien van hebben!

Stichting Vrijwaard is actief op het gebied van ouderenzorg, thuiszorg, wonen en welzijn in de regio Den Helder. Ook woonzorgcentrum Ten Anker valt onder Vrijwaard en biedt woonruimte en professionele zorg aan ruim honderd ouderen die hier wonen of tijdelijk verblijven na bijvoorbeeld een ziekenhuisopname.

Djarno Czech, een Wajonger, liep hier eerst stage voor zijn opleiding aan de praktijkschool en dat beviel zo goed dat ze hem graag wilden houden. Hij is inmiddels in vaste dienst. ’De bewoners zijn allemaal dol op hem. Djarno is altijd vrolijk, ontzettend blij met zijn werk en enorm trouw. Daar wil ik er zo nog tien van hebben.’ Aldus teamcoach Chantall Oomes. HR-manager Marije Bruijstens onderschrijft dit: ‘Binnen Vrijwaard doen we er alles aan om voor iedereen de plek te vinden waarop hij of zij het beste tot zijn of haar recht komt.

Djarno is een hele sociale jongen en daardoor een enorme aanwinst in de ‘(t)huiskamer’, de gemeenschappelijke ruimte waar ouderen samenkomen. Hij ondersteunt daar activiteiten, maar helpt ook mee in het ‘(t)huishouden. Samen met het WSP-NHN proberen we zo meer jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek te geven die past bij hun talenten.’

Back To Top