Ga naar hoofdinhoud

Zij kunnen zich vaak goed inleven in onze klanten

Taxi Kaijer is een echt familiebedrijf. De grootvader van Rob Kaijer (45) begon het bedrijf in 1946 en Rob nam het in 2000 samen met zijn vrouw weer over van zíjn vader en moeder. Hij werkte er toen al vanaf zijn achttiende. Vanuit de centrale in Wervershoof verzorgt Taxi Kaijer met een wagenpark van 75 voertuigen en een kleine 100 man personeel een veelheid aan vervoersdiensten. Dit loopt uiteen van gewone straattaxi’s tot ziekenvervoer en rolstoelvervoer, maar ook groeps-, personeels- en directievervoer.

Rob Kaijer: ‘Een jaar of vier geleden werd ik benaderd door WerkgeversServicepunt. WerkgeversServicepunt is de arbeidsbemiddelaar in Noord-Holland-Noord en onderdeel van het WerkgeversServicepunt NHN. Ze wilden weten of we eventueel plek hadden voor mensen in hun bestand met een chauffeurspas.

Daarna is het eigenlijk best snel gegaan, we hebben nu zo’n tien mensen in dienst die via WerkgeversServicepunt bij ons terecht zijn gekomen en die allemaal een zekere afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Ik probeer vooral uit te gaan van hun eigen kracht. Zo zetten we deze medewerkers bijvoorbeeld veel in op vaste ritten, zoals leerlingen- en rolstoelvervoer. Zij zijn erg gebaat bij de regelmaat van het rijden van vaste routes en bovendien kunnen ze zich door hun eigen beperking vaak goed inleven in de beperkingen van de kinderen of invaliden die ze vervoeren. Ze gaan daar erg goed mee om.’

garage
Back To Top