Skip to content

Het loont ontzettend om hen een kans te geven.

‘Toen ik zes jaar geleden bij het Zuiderzeemuseum begon hadden we helemaal geen mensen in dienst met een arbeidsbeperking.’ Aldus Michael van Esch, hoofd Food and Beverages. ‘Dat was absoluut geen onwil, maar er was niemand die er ervaring mee had. Dan kan het vooral een hoop gedoe lijken. In mijn vorige baan, bij een groot horeca-concern, werkte ik juist regelmatig met jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zelf heb ik bovendien een dochtertje met een beperking. Daardoor was ik denk ik extra geneigd om hier het voortouw in te nemen. We werken inmiddels samen met een aantal praktijkscholen uit de omgeving en er zijn steeds meer koks die een opleiding tot ‘leermeester’ hebben afgerond. Collega’s zien dat het ontzettend loont om deze jongeren een kans te geven. Kijk naar Roy. Die kwam ruim twee jaar geleden binnen als enorm verlegen jongen van wie gezegd werd dat hij maximaal MBO niveau 1 aankon. Inmiddels heeft hij bij ons zijn MBO-2 diploma weten te halen, staat hij enthousiast gasten te woord terwijl hij à la minute hun maaltijd bereidt in ons selfservice restaurant en zie ik hem wanneer het druk is zelfs de scholieren aansturen die hier wat bij komen verdienen.’

Werkgever: Michael van Esch
Werknemer: Roy Fluiter

Back To Top